Medische voetbehandeling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do

Ik heb na het behalen van een erkend pedicure diploma mij gespecialiseerd in de behandelingen van de risicovoet. Deze opleiding omvat voetverzorging bij diabetes, reumapatiënten, oudere voet, verwaarloosde voet en spastische voet. Deze specialisatie geeft recht op inschrijven in het Kwaliteit Register Pedicures (KRP).

In een aantal gevallen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de medische voetbehandelingen door uw zorgverzekeraar. Lees uw polisvoorwaarden voor de voorwaarden en hoogte van de vergoeding. U kunt dit ook op deze site nalezen: Vergoedingen

Diabetes aantekeningen

De voeten van diabetespatiënten kunnen extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden.
Hoe komt het dat de voeten extra kwetsbaar zijn?

  • De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
  • Het gevoel in de voeten kan verminderen of zelfs uitvallen
  • De voeten kunnen van stand veranderen

Als Medisch Pedicure adviseer ik u om dagelijks uw voeten op eventuele huidbeschadiging te controleren. Het is raadzaam om enkele keren per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, langs te komen voor een behandeling. Het voorkomen van voetproblemen is een belangrijke taak van de pedicure. Naast een voetbehandeling, geef ik u graag advies over de verzorging van de voeten, een schoenadvies en kan ik u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Reumatische aantekeningen

De voetverzorging bij reumapatiënten vereist extra zorg omdat de voeten kwetsbaar en vaak gevoelig zijn.

Hoe kan het zijn dat de voeten extra gevoelig zijn?

  • Gewrichtsontstekingen
  • Slijmbeursontstekingen
  • ‘Slijtage’ in de gewrichten
  • Standsverandering

Ik adviseer u om dagelijks voetoefeningen te doen om uw gewrichten soepel te houden. Het is verstandig om eens in de zes weken uw voeten te laten behandelen.

Nagelbeugel

De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht meteen de pijn Eenmaal bevestigd groeit de beugel met de nagel mee en na verloop van tijd groeit hij eraf.

Wel is regelmatige controle van de pedicure noodzakelijk. Na de behandelingsperiode wordt de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst tot de oorspronkelijke of juiste vorm van de nagel is verkregen. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen omdat de nagel weerstand kan bieden.

Nagelcorrectie met gel

De gelnagel is in feite een correctiemateriaal. Dit passen we toe bij bv een trauma nagel of in sommige gevallen bij een mycose (schimmel) nagel. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd worden zodat u weer mooie, goed verzorgde teennagels heeft.

De tijdsduur van de volledige behandeling is afhankelijk van in welke staat de teennagel(s) verkeerd. Gemiddeld duurt de groei van een nagel tien tot twaalf maanden. Als er zich geen problemen voordoen (loslaten, drukpunten of speciale ziekten) groeit de gel
met de gezonde nagel uit.

Om permanent een mooi resultaat te behouden dien ik de gecorrigeerde nagel iedere drie tot vier weken bij te vullen.

Oudere voet

Voetaandoeningen van de oudere voet is geen specifiek gevolg van de hoge leeftijd. Wel komen voetaandoeningen bij oudere mensen vaak voor. Bij ouderen wordt de huid van de voeten geleidelijk aan dunner waardoor beschadigingen makkelijker optreden en infecties kunnen ontstaan. Dan kunnen de voetaandoeningen bijzonder pijnlijk zijn en daardoor hun zelfstandigheid en mobiliteit aantasten.

Voetaandoeningen dienen dus tijdig worden onderkend en behandeld zodat het lopen voor ouderen een plezierige aangelegenheid blijft.

Oncologisch Voetzorg

Helaas worden we steeds vaker geconfronteerd met de vreselijke ziekte kanker. Het doel van Oncologische Voetzorg is de voeten van een kankerpatiënt in een zo optimaal mogelijke conditie brengen en te houden. Een behandeling komt altijd in stand na overleg met het oncologisch team van het ziekenhuis en/of met de huisarts.

Ortheses

Een orthese is een hulpstukje dat op maat gemaakt wordt. Dit om bestaande teenklachten bijvoorbeeld hamertenen, zoveel mogelijk te corrigeren of pijnpunten te ontlasten.